Alakul egy új működéseken nyugvó világ

Olyan, mintha alakulna egy új világ, mintha átfordulna a korábbi működés egy teljesen újba. Nem vagyok túlságosan otthon a történelmi mélységekben és az orromtól nagyon messze sem látok. Szóval tényleg csak személyes érzetnek mondanám, hogy megyünk visszafele. Szerencsére. Miközben előrefele már egyre inkább gépek mennek.

Hogy értem? Hát, hogy viág szinten nő ki egy generáció vagy inkább emberek csoportja, aki belső intuíciók alapján, egy magasabb rendezettségi elv szerint valósítják meg önmagukat és az álmaikat. Ez a rendezettségi elv pedig egymástól elkülönült, akár a világ másik oldalán élő emberek között és a Földdel való viszonyukban is magasabb fokú, harmónikus együttműködést, egymás kiegészítését hozza létre újra és újra megmutatva, hogy tendenciák és trendek egy időben a Föld különböző pontjain is elindulhatnak összeköttetés nélkül is.

Azt hiszem, hogy az ebben résztvevő emberek érdeme, hanem valahogy egyre többeknek nyílik meg a lehetőség. Egyre fejlettebben működünk összemberi szinten, egyre jobban összefogva, még csekély, de növekvő szeretetben és törődésben. Egyre gyorsabban oldunk meg emberi biztonságot veszélyeztető helyzeteket, egyre több gép dolgozik helyettünk, így egyre többeknek van lehetősége az eddig megszokott taposómalomból, a mindennapi biztonság megteremtéséből leváva önmegvalósításba kezdeni. Olyan önmegvalósításba, aminek nem elsődleges célja a haszonszerzés vagy uralom. Elsődleges célja, hogy az egyén önmaga lehessen benne, hogy tehetségei és képességei a leginkább hasznosuljanak tevékenységében úgy, hogy az a közösség számára is értéket teremtsen. Alakulunk efelé. Szép ezt látni.

Alakul egy olyan világ, ahol egyre többen felismerik egyedi színüket és azzal gazdagítják a környezetüket. Az egyik lehet, hogy csodás zöldségeket termeszt, a másik szappanokat, a harmadik ügyvéd, a negyedik állatokat tart, az ötödik szoftvereket fejleszt. Hogy ez így volt eddig is? Igen, látszólag. Csak talán a szeretet és az elhivatottság hiányzott belőlünk, és a cél az egyéni siker és a pénz volt, másokat könyökölve, utálkozva. Ez változik.

És előtérbe kerülhetnek az élmény foglalkozások. A számítógépek egyre inkább átveszik a munka egy részét az embertől társadalmnilag nélkülözhetetlen területeken is. Olyan területeken, ami a biztonságunk és létezésünk fenntartásához szükséges. Így emberek felszabadulhatnak (sőt szinte muszáj nekik) és elkezdhetnek mondjuk hőlégballonozásból, síoktatásból, kalandtúrák vezetéséből is megélni. Tudom, hogy ez is volt korábban. Mintha egy régóta jelenlévő, egyre szélesedő tendenciáról lenne szó. Egy élmény, szeretet, önmegvalósítás, közösségi alapokon nyugvó  rendszer épülne, és a tanulmányokról és tapasztalatokról a belső képességekre helyeződne a hangsúly.