Bocsi Viki alapelvei

Mindannyian mások vagyunk, egyes élelmiszer más embereke különböző hatással lehet. Ez nagyon fontos, mert sokat gyilkoljuk magunkat és próbálunk magunkra erőszakolni valami olyan diétát vagy ételt, étkezési rendszert, ami a testünk természetével ellentétes, de az általános közfelfogás igenel. Agresszív önerőszak. Azt hisszük, hogy jót teszük, közben hosszú távon próbára tesszük testünk természetes tűrőképességét, rugalmasságát, ami egyszer viszont biztosan megpattan.

A test meg tudja mutatni, hogy mire van szüksége. Mindenkinek másra. Ne bántsuk és kínozzuk hát lehetőleg tovább, hanem induljunk el egy úton, ami az ellene vívott háborúból az iránta érzett szeretet felé visz! Finoman, lassan, lépésről lépésre.

Megdöbbentő változásokat tapasztalhatunk meg, ha a lelki fájdalmaink evéssel történő gyógyítása helyett elkezdünk a testünk igényei szerint táplálkozni és inni. Erőnlét, alvás és ébreség, hormonháztartás, nemzőképesség, izzadás, vérkeringés, vérnyomás, hajhullás, menstruációs ciklus, testsúly, látás, emésztés, csonterősség, migrén, bőrproblémák tudnak többek között rendeződni általa.

Viki blogja és az általa képviselt alapelv jó iránymutató. Persze minden új információt érdemes tesztelni magunkon és nem kell azonnal 100%-osan teljesíteni. Kezdésnek elég csupán picit ízlelgetni az új információkat, figyelgetni magunkat ezek tükrében és szép lassan kicsiket elkezdeni tenni. Nem hajt a tatár. Megtehetjük, hogy életünk utolsó napjára is csak a legegészségesebb táplálkozás 80%-át érjük el, de minden nap egy picit tehetünk azért, hogy a kezdő arány folyamatosan egyre jobb és jobb legyen.

Viki így ír erről: “A kívánt célt senkinél sem kalóriadeficittel (csökkentéssel) érjük el, hanem azzal, hogy olyan étrendet ajánlunk, ami a tested fent felsorolt faktorainak megfelelően olyan optimális összetételű üzemanyagot biztosít, amitől az esetlegesen már összezavarodott, vagy rugalmasságát vesztett anyagcsere szépen lassan megnyugszik és visszaáll az eredeti működésére.

Megszűnik az az állapot, hogy szorongatjuk vagy sanyargatjuk magunkat kalóriák számolgatásával.”

Bocsi Viki honlapja